Kako hrana može popraviti seksualni život

Utjecaj hrane na sekusalni život

zdrava hrana seksualni život
Počnimo od dobro poznate, stare, narodne poslovice koja kaže: “Ono si što jedeš”.

Siromašna prehrana ili izbor jela mogu negativno utjecati na zdravlje pa tako i na seksualni život. S vrlo malim promjenama u svojoj prehrani može uvelike i značajno promijeniti ove dijelove vašeg života.

Prehrana s malo zasićenih masti a bogata vlaknima je učinkovita pomoć naravno prvenstveno za zdravlje osobe, uključujući bolesti srca, dijabetesa i raka prostate.

Odlična, zdrav seksualni život ovisi o čistim i prohodnim arterijama što naravno povezujemo s kolesterolom u organizmu.

hrana utjecaj seksAko ste ikada tokom seksualnog odnosa osjetili otečenje ili zatvor, znate i sami da se bolje osjećate dok je vaš probavni sustav neopterećen. Zaboravite na prejedanje, vodite računa od tome da jedete mnogo vlakana.

I večera naravno može biti romantična uvertira u seks ali prejedanje će vas učiniti umornim, teškim i naravno nedovoljno dobrim stanjem da se upustite u odličan seksualni odnos.

Hajdemo logikom, naravno da će vam biti puno teže upustiti se u dobar seksualni odnos punog želudca s masnim šlaufovima oko trbuha i struka.

Zdravo tijelo i naravno željeni izgled povećava samopouzdanje, pozitivno razmišljanje što je vrlo bitan za dobar seksualni život. Višak masnoća, posebice onim nakupljenih na torzu, povezana je s rizikom od mnogih bolesti.

Tjelesne masnoće djeluju skoro kao zasebni organ, izlučivanje hormona i specijalnog proteina koji može povećati upalu i oksidaciju u svim stanicama vašeg tijela.

Svi ovi nabrojani prirodni procesi mogu razbiti normalno tkivo kao i oslabiti tijelo u borbi protiv raka i drugih teških bolesti. Stoga upuhivanjem antioksidansa i sami protupalni elementi u vašoj prehrani mogu biti od velike koristi.

Promijenite prehranu u zdravu, zadržite zdravlje i imajte odličan seksualni život.

Advertisements