Operacije za gubitak težine mogu pomoći kod inkontinencije

Inkontinencija je ne mogućnost zadržavanja urina ili polagano curenje urina. Urinarna inkontinencija može jako utjecati na nečiji život, a često se dogodi zbog raznih zdravstvenih problema povezani s urinarnim sustavom, ali i često urinarna inkontinencija se može pojaviti i zbog stresa.

Operacije za gubljenje težine, to jest želučane operacije mogu imati dodatne prednost, ne samo da mogu rezultirati u velikom gubitku težine, nego mogu i značajno smanjiti urinarnu inkontinenciju. Unutar tri godine nakon operacije, pregledi i testovi na dugoročne učinke želučanih operacija pokazuju kako postoje značajna poboljšanja kod urinarne inkontinencije.

Nakon proučavanja prednosti želučanih operacija na duljim periodima, istraživači su pokazali kako više načina gubitka težine su jako povezani s poboljšanjem inkontinencije kod pretilih ljudi, inkone samo želučane operacije nego i nisko kalorične dijete i promjene ponašanja koje rezultiraju u gubitku težine također preko vremena pokazuju poboljšanja s urinarnom inkontinencijom čak unutar godinu dana.

Urinarna inkontinencija može prouzročiti puno problema i brige, ograničiti aktivnosti i značajno smanjiti kvalitetu života, a pretilost je ključni rizični faktor, što je lošiji odnos težine i visine osobe, to je veća šansa za inkontinenciju. Ako imate problema s urinarnom inkontinencijom, najbolje je da odete na kontrolu kod urologa.

Operacije želuca omogućuju gubitak težine tako da ograničuju količinu hrane koju želudac može dobiti, no postoji još nekoliko metoda koje pomažu pri gubitku težine. Iako je urinarna inkontinencija češća kod žena, još uvijek je česta pojava kod muškaraca, a kod oboje je jako povezana s pretilosti. Također urinarna inkontinencija je češća kod starijih osoba..

Istraživanja su dokazala da se šansa za poboljšanje stanja povećava što se više težine izgubi, što naravno znači što se više težine dobije, to je veća šansa da se pojave ili povećaju problemi s urinarnom inkontinencijom.